Utile

Dermatoscopia

Dermatoscopia este o metodă non-invazivă care permite evaluarea culorilor şi microstructurilor epidermului, care nu pot fi vizibile cu ochiul liber. Este considerata cea mai rapida si non invaziva metoda de depistare precoce a cancerului de piele (melanom).

Este o metoda simpla, complet nedureroasa ce presupune examinarea alunitelor sau orice alta leziune cu ajutorul unui dermatoscop – un instrument optic medical  care permite mărirea imaginii structurilor cutanate pentru o buna vizualizare si interpretare a modificarilor atat la nivel superficial cat si la nivel profund.

Examenul dermatoscopic este indicat a fi efectuat anual de catre orice persoana iar in cazul persoanelor cu pielea mai deschisa la culoare sau celor care au mai multe alunite, arsuri de piele repetate este indicat un consult dematologic si dermatoscopie odata la 6 luni. Deasemena in cazul in care aveti in familie membri de gradul I ce sufera de cancer de piele este recomandat consult dermatoscopic de monitorizare si dermatoscopie la fiecare 6-8 luni.